Diagnostiek

Eigen gebruiksaanwijzing
Door grondig en goed onderzoek te verrichten, weten we waar de sterke en minder sterke kanten liggen van jouw kind. Zo krijgen jullie zicht op een eigen “gebruiksaanwijzing” en kan een slimme aanpak worden gekozen voor zaken waar jouw kind tegen aan loopt. Verder bouwen op basis van zijn/haar sterke kanten is altijd effectiever dan doorduwen op de zaken die je niet liggen. Maar als dat laatste dan toch moet, is een handige aanpak gewenst. Een eigen “gebruiksaanwijzing” komt jouw kind en de omgeving dan goed van pas

 

Compleet plaatje
Vaak wordt maar naar één aspect van iemands functioneren gekeken. Hierdoor kunnen verkeerde diagnoses worden gesteld of worden belangrijke dingen over het hoofd gezien. 

Zo heeft Dyslexie veel verschillende vormen en wordt daardoor soms gemist. Gevolg daarvan kan zijn dat geen compensatie bij toetsen wordt gegeven en in plaats daarvan een faalangsttraining wordt aangeboden. Die training zal dan niet het gewenste effect hebben, omdat deze niet aansluit bij het probleem. Wij kijken daarom altijd of mogelijk ook andere problematiek een rol speelt bij het ontstaan van de klachten.