Echtscheiding

Oudergesprekken: Samen met de ouders bespreken we hoe een kind een scheiding beleeft en hoe jullie in deze nieuwe situatie samen kunnen blijven opvoeden. We helpen jullie om in kaart te brengen welke behoeften jullie kinderen hebben en hoe jullie dit vorm kunnen geven (bijvoorbeeld in het ouderschapsplan).
Deze gesprekken voeren we het liefst met beide ouders samen, maar soms is het nodig om eerst een gesprek(ken) met ouders apart te voeren.

Kindertherapie: We helpen kinderen bij de verwerking van de nieuwe situatie en het bijkomende verdriet. Middels speltherapie verkrijgen we op een laagdrempelige manier inzicht in hoe het kind de scheiding beleeft. Vervolgens helpen we het kind om met deze emoties om te gaan en ze te leren uiten waardoor er weer openheid ontstaat tussen kinderen en hun ouders.

Tips voor kinderen bij scheiding

"Hoe beleven de kinderen de scheiding eigenlijk?"
 

Neem vrijblijvend contact met ons op

Ervaring kind

"Jessica heeft mij goed geholpen met de scheiding van mama en papa. We deden leuke spelletjes. Soms had ik tegenzin en was het moeilijk om er over te praten. Eerst was ik banger maar daarna niet meer. Eerst was ik verdrietiger en had ik een ander humeur. Daarna was ik vrolijker en zelfverzekerder. Ik kon er altijd goed praten omdat Jessica rustig was en me goed begreep."
meisje, 9 jaar

Ervaring tiener

"Ik was heel boos op mijn ouders. Ik leerde om erover te vertellen. Dat was moeilijk maar ook fijn. Mirjam leerde me hoe ik met hun kon praten en uiteindelijk begrepen we elkaar beter. Op school ging het toen ook beter."
jongen, 15 jaar

Ervaring ouder

"Voor mij is er een verandering ontstaan na de oudergesprekken bij Talent in Progress. Ik raakte mijn boosheid kwijt en ging dingen anders bekijken en benaderen. Mijn ex-man en ik zitten weer op één lijn wat betreft de kinderen na de scheiding. En dat is echt een vooruitgang."
moeder van 2 zonen (8 en 13 jaar)