Let op: Op dit moment hebben we een opnamestop voor de locatie in Den Haag. Kinderen kunnen ook niet op de wachtlijst worden geplaatst.

Trainingen

Nieuwe groepen starten in september/oktober 2021


Inschrijving september/oktober: mogelijkheid tot inschrijving. 

Deze trainingen worden op school aangeboden. Neem contact met ons op om te bekijken of we de training ook aanbieden bij jouw kind op school. 


Roze Roddels
Een training voor alle koninginnen, hofdames, mikpunt-meisjes en omstanders


Wat is het idee?

Meidenvenijn komt regelmatig op de basisschool voor. Waar meisjes in een groep met elkaar samenkomen, ontstaat meidenvenijn als middel om de rangorde te bepalen en te behouden. Meidenvenijn kan verschillende vormen hebben: samenklitten, clubjes vormen, buitensluiten, negeren, uit whatsApp-groepjes gooien, stoken, roddelen etc.

Wij zijn ervan overtuigd dat kinderen zich alleen kunnen ontwikkelen in een schoolomgeving waar ze zich veilig en vertrouwd voelen. Anders zijn ze niet aan het leren, maar aan het overleven.

Juffen en meesters doen er vaak hard hun best voor om het meidenvenijn te monitoren en in te grijpen waar nodig. Maar, bewustwording bij de meiden zelf, over hun rol, houding en gedrag, is lastig om in de klas aan te pakken. Daarom ontwikkelden wij de training ‘Roze Roddels’, om meiden inzicht te geven in dit fenomeen en te leren over henzelf.

Voor wie?

‘Roze Roddels’ is er voor alle stoere, lieve, harde, zachte, snelle, langzame, stille en enthousiaste meisjes uit de groepen 5, 6 en 7. Dus zowel voor de koninginnen, de hofdames, de mikpunt-meisjes en de omstanders.


Wat is het doel?
  • Inzicht in de rollenpatronen bij meidenvenijn
  • Bewustwording eigen rol en beleving en de rol en beleving van de ander
  • Bewustwording van de effecten van meidenvenijn.
  • Handvatten om om te gaan met meidenvenijn
  • Weerbaarheid en identiteitsvorming

Voor informatie en inschrijving neem contact met ons op!

'Omdat wij geloven dat alle kinderen aandacht mogen hebben voor hun eigen beleving'

Neem vrijblijvend contact met ons op